Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009

Ο ΠΟΥΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ


Μία τεχνική έλεγχου των ανθρώπων είναι η διατήρηση διαφόρων μορφών διασκέδασης. Η λέξη διασκέδαση προέρχεται από το ρήμα διασκεδάννυμι που σημαίνει διασκορπίζω, διαλύω. Διασκεδάζω λοιπόν σημαίνει περνώ τον καιρό μου ευχάριστα αφού πρώτα έχω σκορπίσει ότι με στενοχωρούσε και μου έδιωχνε την χαρά. Σε αντίθεση με την διασκέδαση υπάρχει η λέξη ψυχαγωγία, που σημαίνει την ψυχική ευχαρίστηση που προέρχεται από ανωτέρου πνευματικού επιπέδου δράσεις. Η ψυχαγωγία συνδέεται με τον πολιτισμό. Όμως ο πολιτισμός δεν «πουλάει» είναι βαρετός και κουραστικός ενώ η διασκέδαση δεν μας κουράζει ποτέ.

«Ο λαός πρέπει να είναι επικεντρωμένος στην διασκέδαση και να μην σκέφτεται πραγματικά θέματα και να μην έχει κριτική σκέψη. Πρέπει να έχει παιδική συμπεριφορά και έλλειψη αυτοέλεγχου».

Μια από τις μεγαλύτερες «νοητικές» ασχολίες στον πλανήτη είναι το ποδόσφαιρο. Χιλιάδες άνθρωποι το έχουν σαν θέμα συζήτησης, απομνημονεύουν στατιστικά αγώνων, αποτελέσματα, βαθμολογίες, βιογραφικά ποδοσφαιριστών και προπονητών, ζουν και αναπνέουν μόνο για το ποδόσφαιρο. Είναι όμως το ποδόσφαιρο άθλημα, είναι μια δράση που προωθεί το ήθος τον πολιτισμό, ψυχαγωγεί ή διασκεδάζει ;

Μιλώντας για το ποδόσφαιρο υπάρχει ένα αρχικό λάθος στην περιγραφή του παίχτη με την μπάλα. Λέμε ο ποδοσφαιριστής «χειρίζεται» την μπάλα ενώ θα έπρεπε να λέγεται ο ποδοσφαιριστής πουσίζεται την μπάλα ( πους = πόδι ) καθότι το παιχνίδι παίζεται με τα πόδια και όχι με τα χέρια ( χειρ = χέρι ).

Ας ρίξουμε τώρα μια γρήγορη ματιά τι γίνεται μέσα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.
Στις κερκίδες επικρατεί μια γνήσια πολεμική ατμόσφαιρα. Πολεμικές κραυγές διακόπτονται από ρυθμικά τύμπανα και σάλπιγγες που σαλπίζουν επίθεση. Οι οπαδοί φορούν ρούχα, καπέλα, κασκόλ και βάφουν τα πρόσωπά και τα μαλλιά τους στα χρώματα της ομάδας τους. Χειρονομούν άσεμνα και απειλητικά εναντίων των παικτών και των οπαδών της αντίπαλης ομάδας. Ανταλλάσσονται χυδαίες και υβριστικές φράσεις που προσβάλουν τις οικογένειες των αντιπάλων, την ηθική τους υπόσταση και την εθνική τους συνείδηση. Στην κερκίδα υπάρχει ένας άτυπος διαγωνισμός, της ποταπότερης προσβολής κάθε ιερού και όσιου των αντιπάλων παικτών και οπαδών. Επικρατεί μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μίσους και διχασμού που συχνά καταλήγει σε επεισόδια βίας.

Μέσα στο γήπεδο έχουμε πολεμική διάταξη των παικτών. Επιθετικοί και αμυντικοί παίκτες οι οποίοι συνοδεύονται με επίθετα που θυμίζουν πόλεμο: ο κανονιέρης, ο εκτελεστής, ο στρατηγός… Η μάχη διεξάγεται με όλα τα μέσα: σπρωξιές και κλωτσιές, κρυφά χτυπήματα με τους αγκώνες και τα γόνατα, τρικλοποδιές. Καλύτερος παίκτης είναι αυτός που ξέρει να προσποιείται : το κλέψιμο της μπάλας, το κορόιδεμα του τερματοφύλακα, το ξεγέλασμα του αμυντικού είναι οι αρετές για ένα παίκτη. Την υποκριτική ικανότητα του παίκτη που πέφτει στο χορτάρι με σκοπό να αποσπάσει ευνοϊκή απόφαση από τον διαιτητή, θα την ζήλευαν πολλοί ηθοποιοί.

Και έρχεται η ώρα του γκολ. Ακούμε τον εκφωνητή : « Ο δεινός κανονιέρης αφού ξεγέλασε όλη την άμυνα, με ένα καρφωτό βολέ, παραβίασε την εστία της αντίπαλης ομάδας».
Αναλύουμε την φράση. Το ρήμα παραβιάζω = εισχωρώ σε κάτι με την χρήση βίας, εστία = ο ομφαλός της οικίας – το πιο σημαντικό μέρος του σπιτιού. Δηλαδή ο κανονιέρης έχοντας κάμψει την αντίσταση του θύματος στρέφει προς την είσοδο την κάνη του κανονιού εκτοξεύοντας το περιεχόμενο της προς το εσωτερικό της εστίας παρα-βιάζοντας την.

Μετά το γκολ ο ποδοσφαιριστής τρέχει προς το άκρο του γηπέδου , πέφτει στα γόνατα ενώ συνεχίζει να κινείται, κάμπτει τον κορμό ώστε να προβάλλουν τα γεννητικά όργανα. Πολλές φορές με τα χέρια του κρατάει κάποιο αόρατο σώμα το οποίο τραβάει προς το μέρος του, ενώ άλλες φορές περιορίζεται στην παλμική κίνηση του βραχίονα με την σφιγμένη γροθιά να θυμίζει έμβολο σε κίνηση. Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία τι συμβαίνει στο γήπεδο κάποιος οπαδός πετάει στο γήπεδο ένα χαρτί υγείας. Η αναπαράσταση είναι πλήρης.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι μια εκδήλωση σύμφυτη με την ανθρώπινη φύση. Δομικά στοιχεία του παιχνιδιού είναι η υποκρισία , η ψευτιά και ο εμπαιγμός. Το ποδόσφαιρο είναι μια εκδήλωση που προσφέρει εκτόνωση της ανθρώπινης επιθετικότητας. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι το να είναι κυρίαρχος παράγοντας σε όλη την ζωή και τις δραστηριότητες του ανθρώπου υπάρχει μια αβυσσαλέα απόσταση.

Εν κατακλείδι θα πρότεινα σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ότι είναι προτιμότερο να πάρει μια μπάλα και να παίξει με δυο φίλους ή τα παιδιά του από …. τα υπόλοιπα.

( Περισσότερα στο : Ένας Έρωτας αλλιώτικος, Θ. Γκουλιώνη, Εκδόσεις Γεωργιάδη )

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΖΛ

Είναι πολύ δύσκολο, όταν η ανθρωπότητα έχει κατηχηθεί για πολλά χρόνια σε μια συγκεκριμένη οπτική της ιστορίας και της πραγματικότητας, να αποδεχθεί κάποιος την ύπαρξη μιας άλλης θεώρησης της ιστορίας της ανθρωπότητας. Αμφισβητώντας όμως την κατεστημένη αντίληψη και κοιτώντας τα πράγματα με μια άλλη ματιά , μεμονωμένα γεγονότα παίρνουν την ιδιότητα ενός ακόμα κομματιού μιας εικόνας πάζλ .
Η ιστοσελίδα αυτή πραγματεύεται την θεωρία της ύπαρξης μιας αδελφότητας που δρα πολλά χρόνια, σε σημείο να έχει φτάσει σήμερα να ελέγχει, σε μεγάλο βαθμό, την οικονομία, την πολιτική και τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο.
Μιλάμε για την αδελφότητα των ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ που έχει σχέδιο την παγκόσμια κυριαρχία κάτω από την ονομασία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.
Η ελίτ της αδελφότητας, στην οποία περιλαμβάνονται οι αυτοκρατορίες των Ρότσιλντ και Ροκφέλλερ, διαθέτει έξι γνωστούς οργανισμούς για τις συγκαλυμμένες δραστηριότητες της: το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, η Τριμερής Επιτροπή, η Λέσχη Bilderberg, το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων και τα Ηνωμένα έθνη. Κέντρο αυτής της αυτοκρατορία ελέγχου βρίσκεται η μυστική οργάνωση της στρογγυλής τράπεζας.

Σύμφωνα με μια άποψη , η Νέα Τάξη Πραγμάτων θα καθιερωθεί για να προωθήσει την επανεμφάνιση ενός «Μεσσία», η στέψη του οποίου έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στον ανοικοδομημένο Ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ στην θέση που βρίσκεται τώρα το τέμενος του Ομάρ. Ο καινούργιος αυτός «Μεσσίας» θα φαίνεται να αξιώνει μια εξ αίματος καταγωγή από τον βασιλιά Δαυίδ διαμέσου του Ιησού, της Μαρίας της Μαγδαληνής και των απογόνων τους ( Μεροβιγγειακή δυναστεία). Σε αυτό τον σκοπό ήταν ταγμένοι και οι Ναΐτες.
Υπάρχουν ερευνητές που υποστηρίζουν ότι πίσω από τους ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ κρύβεται ο Εωσφόρος, άλλοι υποστηρίζουν ότι εμπλέκονται εξωγήινοι με εχθρικές διαθέσεις, άλλοι ενδογήινοι , Νεφελίμ ή δαίμονες.
Φίλοι μου δεν έχει σημασία εάν εσείς πιστεύεται ότι όλα αυτά είναι παραλογισμοί, από την στιγμή που η αδελφότητα αυτή τα πιστεύει και εργάζεται για την δημιουργία μιας Παγκόσμιας κυβέρνησης, ενός Παγκόσμιου στρατού και μιας Παγκόσμιας θρησκείας , η δράση της μας επηρεάζει όλους.
Αυτή την χρονική στιγμή φαίνεται σαν να έχουν επιταχυνθεί οι προσπάθειές της. Υπονομεύουν την παγκόσμια οικονομία, την οποία και ελέγχουν, για να αφανίσουν και την τελευταία εμπιστοσύνη των λαών προς τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις.
Γράφουν στο Πρωτόκολλο 3 :
«Το μίσος ( της παρούσας κατάστασης ) θα μεγαλώσει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η οποία θα σταματήσει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και θα ακινητοποιήσει τη βιομηχανία. Θα δημιουργήσουμε με όλες τις καταχθόνιες μεθόδους που διαθέτουμε … μια παγκόσμια κρίση και ταυτόχρονα θα εξαπολύσουμε στους δρόμους πλήθη εργατών. Τα πλήθη αυτά θα αρχίσουν με ευχαρίστηση να χύνουν το αίμα εκείνων που μέσα στην απλοϊκότητά της άγνοιάς τους, φθονούν από την κούνια τους. Κατόπιν, θα μπορούν να λεηλατήσουν τις περιουσίες τους. Δεν θα αγγίξουν όμως ουδέποτε τις δικές μας, διότι η στιγμή της επίθεσης θα είναι γνωστή σε μας και θα έχουμε λάβει τα μέτρα μας για να την προστατέψουμε».

Υπάρχει περιθώριο αντίδρασης από την ανθρωπότητα; Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΒΑΣΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΚΥΠΡΙΟΣΟι Βάσκοι και Ισπανοί Ευρωβουλευτές έχουν καταθέσει τρείς φορές πρόταση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σκοπό την καθιέρωση της Ελληνικής γλώσσας ως κοινής γλώσσας όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Η πρώτη πρόταση κατατέθηκε το 1989 από τον Βάσκο Ευρωβουλευτή κ. Αρίθα Γκαραϊκοτσέα και η δεύτερη από τον Ισπανό κ. Χεσού Ίμαθ.
Παραθέτω το κείμενο της Β’ προτάσεως που συντάχθηκε από τον Βάσκο κ. Χουάν Χοσέ Πουχάνα Άρθα. ( Η πρόταση υποβλήθηκε στην Κλασσική Ελληνική, την Ισπανική και την Βασκική γλώσσα).

ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ

Υποβαλλομένη σύμφωνος μετά του άρθρου 45 του Κανονισμού από του κυρίου Ιοσού Ιον Ίμαθ περί της διδασκαλίας της Κλασσικής Ελληνικής Γλώσσης και Παιδείας,

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΝ

-Βλέποντος την προοδευτικήν τε και ανησυχητικήν υποχώρεσιν της διδασκαλίας Κλασσικής Ελληνικής Γλώσσης και Παιδείας εν τοις διαφόροις εκπαιδευτικοίς προγράμμασιν,

Α) Θεωρώντος ότι η Ελληνική γλώσσα και Παιδεία αποτελούσιν την πρωταρχικήν βάσιν του Δυτικού και ειδικώς του Ευρωπαϊκού πολιτισμού,

Β) Θεωρώντος ότι η Κλασσική Ελληνική Γλώσσα όργανον αποτελεί της διαμορφώσεως του ανθρωπίνου νού τε και εργαλήιον δοκιμασμένον του ποιείν τους ανθρώπους σκεπτόμενους τε και κριτικούς,

Γ) Θεωρώντος ότι η Κλασσική Ελληνική Γλώσσα υπήρξε κατ’ εξοχήν επιστημονική γλώσσα εν τη Ευρώπη,

Δ) Θεωρώντος ότι αναγκαίον έστι πάλιν επιβεβαιείν την ευρωπαϊκήν ενότητα, επανακτώντος και ενισχύοντος τον ιδιαίτερον πολιτισμόν τε και το αξιών σύστημα εν οις θεμελίεται,

Ε) Θεωρώντος την ανάγκην του αναλαμβάνειν το παγκόσμιον ανθρωπιστικόν πνεύμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

1. ΑΠΑΙΤΕΙ από της Επιτροπής επεξεργάζεσθαι εν Πρόγραμμα Σπουδών της Κλασσικής Ελληνικής Γλώσσης και Παιδείας, αποβλέποντος αυτών εισαγωγήν, τουλάχιστον, εν πάσιν αναβαθμοίς της υποχρεωτικής εκπαιδεύσεως απάντων Κρατών Μελών δια των αντιστοίχων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ώστε η Ελληνική Γλώσσα όλων των ευρωπαίων κοινή γλώσσα γίγνηται.

2.ΕΠΙΦΟΡΤΙΖΕΙ τον αυτού Πρόεδρον την παρούσαν Απόφασιν εις Επιτροπήν μεταβιβάζειν μετά των υποδεικνυόμενων ανωτέρο σκοπών.

(Από το ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ , Πως η Ελληνική Γονιμοποίησε τον Παγκόσμιο Λόγο, Άννα Τζιροπούλου Ευσταθίου, Εκδόσεις Γεωργιάδης)

Διαβάστε τώρα τι προτείνει ένας Ελληνοκύπριος.

Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.
Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.

Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως 'τροφή για σκέψη' τα εξής:
1. Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
2. Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.
3. Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: 'αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι','αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'
4. Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.
5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ο .ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα (α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ,λ, μ, ν , ξ , ο , π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου').

Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'.

( Το κείμενο μου το έστειλε ο ΧΡΗΣΤΟΣ με ηλ. Ταχυδρομείο και τον ευχαριστώ γι ‘ αυτό)

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Στην Ελλάδα έχουμε την αίσθηση ότι υφιστάμεθα έναν πόλεμο. Αυτή η εντύπωση υπάρχει γιατί σε διαμάχες με τις γειτονικές χώρες ( Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία) δεν έχουμε την υποστήριξη που θα θέλαμε από τα άλλα κράτη ή τους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους οργανισμούς. Θα αναπτύξω παρακάτω μια συλλογιστική με αφορμή το γνωστό κείμενο του Κίσσιγκερ.

Τον Σεπτέμβριο του 1994 ο δρ. Χένρυ Κίσσιγκερ μιλώντας σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον σε τελετή βράβευσής του ενώπιον κορυφαίων στρατιωτικών, πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων της Αμερικανικής ελίτ, έκανε την εξής δήλωση:

Henry Kissinger: «The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East»
(Οι Έλληνες είναι αναρχικοί... και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή).

Ξέρετε ότι υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για τον αν είναι αληθινή αυτή η δήλωση (γιατί δεν μπορεί να βρεθεί το πρωτότυπο κείμενο ) και για την ακριβή ημερομηνία.
Ας υποθέσουμε για μια στιγμή ότι το κείμενο είναι αληθινό και ας θέσουμε μερικές θέσεις – ερωτήματα.
· Ο Κίσσιγκερ μίλησε σε παράγοντες της Αμερικανικής ελίτ. Υποψιαζόμαστε τι σημαίνει αυτό ( Νέα Τάξη Πραγμάτων)
· Το κείμενο που μας μεταφέρθηκε μπορεί να ήταν απόσπασμα ομιλίας που αναφερόταν και σε άλλες χώρες αλλά δεν το έχουμε υπόψη μας.
· Σε τέτοιες συναντήσεις δεν είναι εύκολο να υπάρχουν διαρροές άρα μπορεί να δόθηκε στην δημοσιότητα για παραπλάνηση.
· Η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει ξεκινήσει διαδικασίες ενάντια στις γλώσσες και τις θρησκείες όλων των λαών και σίγουρα υπάρχουν και άλλοι λαοί που αντιστέκονται και δεν πειθαρχούν. Γιατί αναφέρεται εδώ μόνο στους Έλληνες;

Νομίζω φίλοι μου ότι όλο αυτό είναι μια παραπλάνηση. Ένας ακόμα τρόπος να μένουμε στην φιλοσοφία της απραξίας του καφενείου και να αναφερόμαστε στο πόσο ένδοξους προγόνους έχουμε και τι φοβερός λαός είμαστε που και η παγκόσμια τάξη τα έχει βάλει μαζί μας. Ο στόχος είναι άλλος. Είναι η Ελληνική γλώσσα. Όχι με την αξία της ιστορικής και πολιτιστικής διαχρονικότητας, που έχει η γλώσσα ως κοινωνική συνοχή και συνέχεια του Ελληνικού Έθνους αλλά με την
γλώσσα ως δύναμη.

Θυμηθείτε φίλοι μου τι λέμε κάθε φορά που διαβάζουμε μια πρόταση από ένα αρχαίο κείμενο. "Καλά αυτοί οι αρχαίοι φιλόσοφοι τα έχουν πει όλα".
Τα έχουν πει όλα.

Αν όντως τα έχουν πει όλα, θα αφήσουν οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης να έχει πρόσβαση στην δύναμη της γνώσης ένας ολόκληρος λαός. Σκεφτείτε ότι ένας μέσος Έλληνας πολίτης που έχει μια στοιχειώδη μόρφωση, με τα λίγα αρχαία που έμαθε στο σχολείο, μπορεί να διαβάσει και να κατανοήσει άνετα κείμενο που με δυσκολία διαβάζει ένας καθηγητής πανεπιστημίου του εξωτερικού. Αυτός νομίζω ότι είναι ο λόγος που τα διάφορα συστήματα εκπαίδευσης που εφαρμόζονται στην Ελλάδα μας δημιουργούν μια απέχθεια συνολικά για την Ελληνική γλώσσα. Οι Έλληνες είναι επικίνδυνοι γιατι παρόλο που βρίσκονται σε λήθαργο μπορούν ανα πάσα στιγμή να έρθουν σε επαφή με αυτή την γνώση. Γνώση που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες της Ν.Τ.Π.
Στόχος η απομάκρυνσή μας από την πηγή της γνώσεως. Εμείς οι Έλληνες έχουμε το κλειδί και πρέπει να φροντίζουμε αυτή η πόρτα να μένει ανοιχτή για όποιον θέλει να την διαβαίνει. Το κάνουμε; Μήπως ξεχάσαμε την αποστολή μας; Μήπως παραδόσαμε το κλειδί σε άλλους και αναπολούμε τώρα τα παρασμένα μεγαλεία;

Αν υποθέσουμε για μια στιγμή, ότι η παραπάνω υπόθεση είναι αληθής, πια πιστεύεται ότι πρέπει να είναι η πράξη αντίστασης από όλους μας;
Καφενείο ή …….

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ........

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

"Σε σχέση με τη σφαγή των αμάχων (που κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχει δει τουλάχιστον δέκα παιδάκια κατακρεουργημένα καθισμένος αναπαυτικά μπροστά στην TV του), δεν με ενδιαφέρει πώς συμπεριφέρεται η Ευρώπη και κάποιοι άλλοι.Εμένα με απασχολεί τι γίνεται εδώ, στη χώρα μας. Πώς αντιδρούν οι απλοί άνθρωποι και κυρίως η νεολαία μας. Και φυσικά πάνω απ’ όλα αυτοί που πήραν μέρος στα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη, που άλλοι τα ονόμασαν «έκρηξη» κι άλλοι «επανάσταση».

Το αθώο αίμα που χύνεται στη γειτονιά μας... οι ανελέητοι βομβαρδισμοί και οι βόμβες φωσφόρου που καίνε τις σάρκες προκαλώντας αφόρητους πόνους είναι το κριτήριο για την ψυχική υγεία ή για την γήρανση και τον μαρασμό ενός λαού.
Κι απ’ ό,τι είδαμε έως τώρα από τις αντιδράσεις τόσο του λαού μας όσο και των πάσης φύσεων εκπροσώπων, πρωτοποριών και παλληκαράδων της φράσης, βγαίνει το συμπέρασμα ότι έχουμε μπει πια στη φάση της αναισθησίας, της αφασίας, του κοινωνικού μαρασμού των πάντων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) από τη βάση ως τις κορυφές.
Το να υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου και να παλεύω γι’ αυτά είναι αυτονόητο και αποτελεί μια βασική κοινωνική μας κατάκτηση. Δεν παύει όμως ο αγώνας αυτός να είναι «εγωιστικός» από την άποψη ότι εξυπηρετεί τα στενά προσωπικά συμφέροντα ενός πολίτη είτε μιας ομάδας πολιτών. Δεν έχει μέσα του το στοιχείο της αλληλεγγύης, που ταυτίζεται συχνά με την προσωπική θυσία για τον άλλον, δηλαδή το πέρασμα από το Εγώ στο Εμείς, που μονάχα αυτό οδηγεί ένα Λαό σε αποφάσεις και ενέργειες ικανές να τον ανυψώσουν στο επίπεδο της ιστορικής ευθύνης που μονάχα αυτή τον κατατάσσει ανάμεσα στους ζωντανούς και ενεργητικούς Λαούς, άξιους να καθορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους.
Χωρίς αυτό το στοιχείο της συλλογικής υπέρβασης δεν μπορεί να είμαστε παρά ένα άθροισμα ατόμων ασύνδετων μεταξύ τους, που ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του και φυσικά αδιαφορεί για ό,τι γίνεται γύρω του, αφού ουσιαστικά δεν τον ενδιαφέρει ούτε για το τι γίνεται στην ίδια του τη χώρα, όπως συμβαίνει στη σημερινή Ελλάδα.
Το γεγονός ότι πίσω από τα εγκλήματα των Ισραηλινών βρίσκεται η αμέριστη βοήθεια των ΗΠΑ, δεν φαίνεται να επηρεάζει την κοινή γνώμη. Αντιθέτως τώρα, με την έναρξη της θητείας του Ομπάμα, υπάρχει μια γενική συστράτευση των πάσης φύσεως διαμορφωτών της συλλογικής σκέψης, οι οποίοι σε όλους τους τόνους βρίσκουν ευκαιρία να καταδικάσουν τις σχέσεις μας με την Ρωσία, με σκοπό να μας οδηγήσουν στην 100% πειθαρχική επαναφορά μας στο άρμα των ΗΠΑ.
Τι σημασία είχαν, αλήθεια, μερικές χιλιάδες θύματα ενός λαού β΄ κατηγορίας, όπως αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ τους Παλαιστίνιους… Ίσως λοιπόν το γεγονός αυτό του φόβου ή της λαγνείας απέναντι στην υπερδύναμη, να εξηγεί κατά κάποιο τρόπο αυτή την εκκωφαντική σιγή των αμνών, ανθρώπων του πνεύματος, επιστημόνων, καλλιτεχνών, κοινωνικών στελεχών και πολιτικών μπροστά στο νέο έγκλημα των ΗΠΑ-Ισραήλ κατά της ανθρωπότητας. Σαν να λένε «είμαστε φρόνιμα παιδιά και μετανοιώνουμε για το αμαρτωλό μας παρελθόν».
Εμείς όμως, δηλαδή η Ορχήστρα, οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην συναυλία-εκδήλωση και ο Δήμος Περιστερίου δεν έχουμε μετανοήσει. Για άλλη μια φορά δεν πρόκειται να «συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις». Παραμένουμε πιστοί στην ιστορία μας και στους αγώνες του Λαού μας ενάντια στον πόλεμο και στους εχθρούς της Ειρήνης. Είμαστε λίγοι. Πάρα πολύ λίγοι. Όμως αυτό δεν γίνεται για πρώτη φορά.

Γιατί πιστεύουμε ότι στα βάθη του Λαού μας υπάρχει πάντα αναμμένη η φλόγα που όσο κι αν την εμποδίζουν, δεν μπορεί παρά να ξανάρθει η μέρα που θα λάμψει, όπως συνέβη τόσες και τόσες φορές στην ιστορία του τόπου μας."

Αθήνα, 18.1.2009 Μίκης Θεοδωράκης

Αναρτήθηκε από troktiko

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ στο ELBERT

Στο Elbert, της Γεωργίας των ΗΠΑ υπάρχει ένα τεράστιο μνημείο από γρανίτη. Πάνω του υπάρχουν χαραγμένες Δέκα Εντολές!
Είναι γραμμένες στα αγγλικά, ισπανικά, σουαχίλι, ινδικά, εβραϊκά, αραβικά, ρωσικά και κινέζικα. Στην κορυφή της κατασκευής υπάρχει μία οριζόντια πλάκα με ένα τετράγωνο σχήμα.
Στις τέσσερις πλευρές του αναφέρονται τέσσερις αρχαίες γλώσσες: Σανσκριτικά, Βαβυλωνιακά, Αιγυπτιακά ιερογλυφικά και Αρχαία Ελληνικά. Αν και άγνωστο στους περισσότερους ανθρώπους, συνδέεται με την κρυφή εξουσία που κυβερνάει τον κόσμο μας.
Το μνημείο κατασκευάστηκε το 1980 σε οικόπεδο άγνωστης ιδιοκτησίας. Ο άνθρωπος που παρουσιάστηκε στην εταιρία έδωσε ψεύτικα στοιχεία. Είπε ότι ονομαζόταν R. C. Christian και ότι αντιπροσώπευε μια ομάδα που θέλει να προσφέρει οδηγίες στην ανθρωπότητα. Αργότερα μετά από έρευνες ανακαλύφθηκε στην τοπική βιβλιοθήκη ένα βιβλίο με όνομα συγγραφέα το R. C. Christian . Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το μνημείο αφιερώθηκε στον Thomas Paine και στην απόκρυφη φιλοσοφία του.
Το μνημείο, που έχει πάρει το παρατσούκλι «Στόουνχετζ», χρησιμοποιείται για απόκρυφες τελετές και απόκρυφους εορτασμούς.

Οι «Δέκα Εντολές» του γρανιτένιου μνημείου είναι οι ακόλουθες:
1. Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000 για διαρκή ισορροπία με την φύση.
2. Καθοδηγήστε την αναπαραγωγή σοφά - βελτιώνοντας τις ικανότητες και την ποικιλομορφία.
3. Ενώστε την ανθρωπότητα με μια ζωντανή νέα γλώσσα.
4. Εξουσιάστε τα πάθη, την πίστη, την παράδοση και όλα τα πράγματα με συναισθηματική βάση.
5. Προστατεύστε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και δίκαια δικαστήρια.
6. Αφήστε τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά, λύνοντας τις εξωτερικές διαφωνίες σε ένα παγκόσμιο δικαστήριο.
7. Αποφύγετε ασήμαντους νόμους και άχρηστους ανώτερους υπαλλήλους.
8. Ισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα.
9. Επιβραβεύστε την αλήθεια, την ομορφιά, την αγάπη και την επιδίωξη της αρμονίας με τον άπειρο.
10. Μην είστε καρκίνος για την γη. Αφήστε χώρο για την φύση.

Ας επιχειρήσουμε μια πρώτη ανάλυση και ας θέσουμε μερικά ερωτήματα.

1. Μία τέτοια κατασκευή απαιτεί γνώσεις και χρήματα. Δεν μπορεί να είναι έργο ενός φανατικού ή ενός χιουμορίστα που πήρε τον μαρμαρά της γειτονιάς του και έφτιαξε μερικές πλακίτσες. Τόνοι ενιαίου μάρμαρου, το οποίο έχει επεξεργαστεί και χαρακτεί με καλλιγραφικά γράμματα. Υπόστρωμα εδάφους που έχει ενισχυθεί για να αντέχει το βάρος τον πλακών. Γνώσεις στατικής για να μην καταρρεύσει η τεράστια κατασκευή. Χρησιμοποίηση γερανών για την ασφαλή τοποθέτηση και ισορρόπηση των πλακών κλπ.

2. Ερώτηση. Ποιος είναι αυτός που από θέση «Θεού» δίνει εντολές σε κάποιους που είναι εκτός αυτού του συστήματος που θα επιβληθεί στην ανθρωπότητα; Έχουν κάποιοι την ιδιότητα του «τσοπάνη» και την δυνατότητα να διατηρούν, καθοδηγούν, ενώνουν, εξουσιάζουν, προστατεύουν την ανθρωπότητα ;

3. Βλέπουμε πόσος είναι ο πληθυσμός σήμερα πάνω στην γη.
Population Clocks
U.S. 305,655,479 World 6,755,223,4910 7:30 GMT (EST+5) Jan 21, 2009
Γ ια να εκπληρωθούν οι δέκα αυτές «Εντολές» θα πρέπει :
 • να εξολοθρευτεί το 93% των ανθρώπων.
 • Να ελεγχθεί η αναπαραγωγή των ανθρώπων με γενετικές παρεμβάσεις
 • Να χρησιμοποιείται μια παγκόσμια γλώσσα
 • Η εξουσία να επιβληθεί με βάση το συναίσθημα και όχι την λογική
 • Να δημιουργηθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση και ένα παγκόσμιο δικαστήριο
 • Εφόσον γίνουν αυτά διατηρούνται οι άνθρωποι σε μια κατάσταση «γαλήνης» σε περιβάλλον «αρμονίας» και αποφεύγονται οι «συγκρούσεις».

  ( Πηγή : Liako.gr)

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΤΟΥ ΙΛΙΓΓΟΥ

Μάλλον οι φιλόσοφοι αλλάξαν γειτονιά.
και μας αφήσαν μόνους, θεέ μου τι ερημιά.
Εγώ και το εγώ μου κάνουμε παρέα
με φίλδισι γεμάτος στη πρωραία.

Μες’ την συνολική ψευδαίσθηση
ζω την δική μου την παραίσθηση,
γιατί ο αφέντης του κόσμου αυτού
την ματαιοδοξία ξέρει του ανθρωπίνου νου .

Μικρές μικρούλες υποσχέσεις
ζωή με όλες τις ανέσεις ,
γεμίζει ρήγματα η ζωή μου
και παραδίνω την ψυχή μου.

Σε κάθε ιστό μελαγχολία
κρύβεται πόνος, δυστυχία
σα να μην ξέρουμε το ψέμα
ρωτάμε όλοι ποιο είναι το θέμα.

Ανάσα, σκέψη και απόφαση
τα σταματάω όλα με μια πρόφαση
και μένω ακίνητος αργού
βήμα μετέωρο πελαργού.Έχω τα μάτια μου ανοιχτά
μήπως και δω καμιά στεριά
σαν σε κατακλυσμό του Ωγύγου
θα μείνω εκεί, στην καμινάδα του ιλίγγου.

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2009

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

Σε ώρες κρίσεων ηθών, αρχών, θεσμών και δικαιωμάτων ο απλός πολίτης στρέφει τα αυτιά του να ακούσει τους διανοούμενους. Περιμένει από αυτούς να δώσουν λύσεις.
Ποιοι είναι όμως οι πνευματικοί ηγέτες; Πρέπει να παίζουν αυτό τον ρόλο που ζητούν οι πολίτες; Γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε την παρουσία τους;

Σε ένα τέτοιο δύσκολο θέμα δεν μπορούσα παρά να ζητήσω την βοήθεια του ειδικού.

Εύανδρος : Λέγαμε κάποτε «Αυτός είναι μορφωμένος, έχει πάει στο Πανεπιστήμιο» και ανοίγαμε τα αυτιά μας να ακούσουμε τι θα πει. Πες μου θείε Ισοκράτη ποια η γνώμη σου για τους μορφωμένους;

Ισοκράτης : Ποιούς λοιπόν, ονομάζω μορφωμένους, αφού δεν πιστεύω πως συνιστούν τη μόρφωση οι γνώσεις και οι ιδιαίτερες ικανότητες του καθενός; Θεωρώ πρώτα πρώτα αυτούς που χειρίζονται επιδέξια την καθημερινή πραγματικότητα και έχουν επιτυχή αντίληψη της καταστάσεως της εποχής, μπορώντας γενικά να σταθμίσουν τα συμφέροντα.

Εύανδρος : Άρα ο μορφωμένος άνθρωπος θα πρέπει να ψάχνει σε βάθος κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, να παίρνει θέση σε κρίσιμα θέματα, να παλεύει για το σωστό και το δίκαιο και να φέρνει στο φώς ότι οι κυβερνώντες επιθυμούν να μείνει κρυφό.

Ισοκράτης : Κατόπιν θεωρώ μορφωμένους αυτούς που συμπεριφέρονται όπως πρέπει και δίκαια σ' όσους τους συναναστρέφονται όσον το δυνατόν πιο ευχάριστα και πιο κοντά στο μέτρο.

Εύανδρος : Στην προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών δεν πρέπει να υπεραπλουστεύονται σε βαθμό εκχυδαϊσμού οι απαντήσεις αλλά ούτε να πνευματικοποιούνται σε βαθμό ολοκληρωτικής ακατανοησίας. Ούτε να εξοργίζονται όταν δεν γίνονται αντιληπτοί από την αρχή ή τους τίθενται διαφορετικές απόψεις.

Ισοκράτης : Επίσης αυτούς που συγκρατούνται μπροστά στις ηδονές και δεν νικιούνται εντελώς από τις συμφορές, αλλά τις αντιμετωπίζουν αντρίκια και είναι αντάξιοι του γένους των.

Εύανδρος : Οι αληθινοί διανοούμενοι δεν κάθονται στο καναπέ και τιμούν το ρητό «μη με θίξεις για να μην σε θίξω». Παρόλο τον πόλεμο και τον χλευασμό που θα δεχτούν δεν πρέπει να ξεχνούν ότι δεν στοχάζονται μόνο για τον εαυτό τους και τους άλλους, αλλά δρουν και για τους άλλους.

Ισοκράτης : Τέταρτο και μεγαλύτερο, να μην διαφθείρονται από την ευτυχία, ούτε να κοκορεύονται ούτε να υπερηφανεύονται, αλλά να μένουν σταθερά στις γραμμές των σωφρόνων. Να μην χαίρονται πιο πολύ για τα αγαθά που χαρίζει κάποτε η τύχη παρά για τα αγαθά που εξαρχής αποχτούν χάρη στο χαρακτήρα και την φρόνησή τους.

Εύανδρος : Η επίκριση και αφ’ υψηλού διαμαρτυρία δεν είναι στάση για ένα μορφωμένο. Ούτε η ανάπαυση στην επάρκεια των αγαθών τους και η αυταρέσκεια τους πρέπει να τους κάνει εγωιστές και ομφαλοσκόπους που αντιλαμβάνονται τον λαό σαν μάζα που πρέπει να τον πείσουν. Ούτε είναι η υπέρτατη ευτυχία η ταύτιση θέσεων με πνευματικά ρεύματα του εξωτερικού που προτείνουν, χωρίς ανάλυση και εμβάθυνση, λύσεις που δεν ανταποκρίνονται στην Ελληνική πραγματικότητα.

Ισοκράτης : Τέλος εκείνους, που η όλη ψυχική υφή τους βρίσκεται σε μιαν ευτυχή αρμονία όχι προς μία από τις παραπάνω ικανότητες, αλλά προς όλες, αυτούς θεωρώ και φρόνιμους και τέλειους και κατόχους των αρετών."

Αυτό που δεν γνώριζε ο Ισοκράτης είναι ότι τώρα έχουμε ένα πρόσθετο εμπόδιο, την Νέα τάξη Πραγμάτων. Γράφουν στα κείμενά τους :
" Ίσως η πιθανή συμμαχία του λαού με την τάξη των διανοουμένων να αποτελούσε κίνδυνο για τα συμφέροντά μας, αλλά έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε ακόμη και την πιθανότητα ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Μεταξύ αυτών των δύο δυνάμεων έχουμε αναγείρει ένα ψηλό τείχος, τον αμοιβαίο τρόμο".

Οι διανοούμενοι θα μπορούσαν να δώσουν λύση στην επιδρομή της παγκοσμιοποίησης και να δημιουργήσουν ένα κίνημα – αντιοργανισμό που θα εμπόδιζε τις ενέργειες της νέας τάξης.

Τα ερωτήματα παραμένουν
: ποιοι είναι, που βρίσκονται και ποιος θα τους οργανώσει.

Σημ . ( Το αρχαίο κείμενο είναι από τον Παναθηναϊκό του Ισοκράτη )

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Το΄Σπήλαιον του Πλάτωνος είναι ένα από τα αγαπημένα μου κείμενα της αρχαιοελληνικής γραμματείας . Αναπαριστά την δέσμια ανθρώπινη ζωή που δεν μπορεί να διακρίνει την αλήθεια. Πάντα επίκαιρο θέμα. Απολαύστε το.

... Δες λοιπόν με την φαντασία σου ανθρώπους που κατοικούν μέσα σε μια σπηλιά κάτω από την γη, που να έχει την είσοδό της ψηλά στην οροφή, προς το φως, σε όλο το μήκος της σπηλιάς. Μέσα της να είναι άνθρωποι αλυσοδεμένοι από την παιδική ηλικία στα πόδια και στον αυχένα, καρφωμένοι στο ίδιο σημείο, να βλέπουν μόνο μπροστά τους και να μην μπορούν εξαιτίας των δεσμών να στρέφουν τα κεφάλια τους ολόγυρα. Οι ανταύγειες της φωτιάς που καίει πίσω τους να είναι πάνω και μακρυά από αυτούς. Και ανάμεσα στη φωτιά και στους δεσμώτες, να υπάρχει ένας ανηφορικός δρόμος που πάνω του είναι κτισμένο ένα τοιχάκι, όπως τα παραπετάσματα που τοποθετούν οι θαυματοποιοί για να επιδεικνύουν τα ταχυδακτυλουργικά τους.
Φαντάσου λοιπόν κοντά σε τούτο το τοιχίο ανθρώπους να μεταφέρουν κάθε είδους αντικείμενα που προεξέχουν από το τοιχάκι. Προτομές, πέτρινα και ξύλινα ομοιώματα ζώων και αντικείμενα κατασκευασμένα από κάθε είδους υλικό ενώ από αυτούς που τα μεταφέρουν άλλοι μιλούν και άλλοι μένουν σιωπηλοί.
Νομίζεις ότι αυτοί έχουν δει κάτι άλλο από τους εαυτούς τους και τους υπόλοιπους που είναι μαζί, εκτός από τις σκιές που δημιουργεί η φωτιά στον απέναντί τους τοίχο;
Κι αν θα μπορούσαν να συνομιλούν μεταξύ τους δεν θα έδιναν ονομασίες σε αυτά που βλέπουν ;
Τι θα συνέβαινε, αν το δεσμωτήριό τους τους έστελνε αντίλαλο από τον απέναντι τοίχο κάθε φορά που κάποιος περαστικός μιλούσε; Θα θεωρούσαν ότι αυτό που μιλάει δεν είναι τίποτε άλλο από την φευγαλέα σκιά. Και σε κάθε περίπτωση αυτοί δεν θα νομίζουν τίποτε άλλο σαν αληθινό, παρά τις σκιές των αντικειμένων.

Σκέψου όμως, ποια θα μπορούσε να είναι η λύτρωσή τους από τα δεσμά κι από την αφροσύνη αν τους συνέβαιναν τα εξής: Κάθε φορά που θα λυνόταν κάποιος και αναγκαζόταν ξαφνικά και να βαδίσει και να γυρίσει τον αυχένα και να δει προς το φως, όλα αυτά θα τα έκανε με μεγάλους πόνους και μέσα από τα λαμπυρίσματα δεν θα μπορούσε να διακρίνει εκείνα που μέχρι τότε έβλεπε τις σκιές τους. Τι νομίζεις οτι θα απαντούσε αυτός αν κάποιος του έλεγε ότι ως τότε έβλεπε ανοησίες ενώ τώρα είναι πιο κοντά στο ον και πως έχει στραφεί προς όντα πιο πραγματικά και βλέπει με σωστότερο τρόπο; Και αν του έδειχνε το καθένα από αυτά που περνούσαν ρωτώντας τον τι είναι δεν νομίζεις πως αυτός θα απορούσε και θα νόμιζε πως αυτά που έβλεπε τότε ήταν πιο αληθινά από αυτά που του δείχνουν τώρα;
Και αν τον τραβούσε κανείς με την βία από εκεί, μέσα από δρόμο κακοτράχαλο κι ανηφορικό και δεν τον άφηνε πριν τον τραβήξει στο φως του ήλιου, δεν θα υπέφερε και δεν θα αγανακτούσε πρώτα γιατί τον έσερναν και ύστερα γιατί θα πλημμύριζαν τα μάτια του από την λάμψη του φωτός ώστε θα του ήταν αδύνατο να δει ακόμα κι ένα από αυτά που τώρα ονομάζονται αληθινά;

Έχω την εντύπωση πως θα χρειαζόταν να συνηθίσει αν σκόπεύε να δει τα πράγματα που είναι πάνω. Στην αρχή θα μπορούσε πολύ εύκολα να διακρίνει καλά τις σκιές, μετά πάνω στην επιφάνεια του νερού τα είδωλα των ανθρώπων και των άλλων πραγμάτων και κατόπιν αυτά τα ίδια. Μετά από αυτά, τα αντικείμενα που είναι στον ουρανό και τον ίδιο τον ουρανό θα μπορούσε να δεί ευκολότερα την νύχτα, βλέποντας το φως των άστρων και της σελήνης. Τελευταίο θα μπορούσε νομίζω να δεί τον ήλιο, όχι στην επιφάνεια του νερού ούτε σε κάποια διαφορετική θέση τα είδωλά του, αλλά αυτόν καθ' αυτόν στον δικό του τόπο και παρατηρήσει προσεκτικά τι είδους είναι.
Και μετά θα συλλογιζόταν για εκείνον πώς αυτός είναι που ρυθμίζει τις εποχές και τους χρόνους και που κανονίζει τα πάντα στον ορατό κόσμο, καθώς και ο αίτιος, κατά κάποιο τρόπο, όλων εκείνων που έβλεπαν αυτοί.

Όταν λοιπόν θυμάτε την πρώτη του κατοικία και την εκεί σοφία που είχε αυτός και οι τότε συνδεσμώτες του, δεν νομίζεις πως θα καλοτυχίζει τον εαυτό του για τούτη την αλλαγή κια θα λυπάτε για τους άλλους;
Κι αν υπήρχαν μεταξύ τους τότε κάποιες τιμές και έπαινοι γι αυτόν που θα μπορούσε να διακρίνει πιο καθαρά αυτά που περνούσαν μπροστά από τα μάτια του και γι αυτόν που θα μπορούσε να θυμηθεί ποια συνήθως περνούσαν πρώτα, ποιά μετά και ποιά ταυτόχρονα και έτσι θα μπορούσε να προβλέπει τι θα έρθει στο μέλλον, νομίζεις πως αυτός θα κατεχόταν από επιθυμία και ζήλια για τους τιμημένους και τους κυρίαρχους ή θα είχε πάθει αυτό που λέει ο Ό μ η ρ ο ς " να ήταν ζωντανός στην γη κι ας δούλευε για άλλον, που είναι ο φτωχότερος " και θα προτιμούσε να είχε πάθει τα πάντα, παρά να νομίζει εκείνα που νόμιζε και να ζει έτσι εκεί ;

Και τώρα βάλε στο μυαλό σου το εξής. Αν κατέβει αυτός πάλι και καθίσει στο ίδιο βάθρο δεν θα ξαναγεμίσουν τα μάτια του σκοτάδι, αφού ήρθε ξαφνικά από τον ήλιο;
Αν χρειαζόταν να ανταγωνιστεί αυτός με εκείνους τους παντοτινούς δεσμώτες, λέγοντας την άποψή του σχετικά με τις σκιές, καθόσον η όρασή του ήταν αμβλεία, πριν προσαρμοστούν τα μάτια του, και για να συνηθίσουν δεν θα χρειαζόταν και τόσο μικρός χρόνος, άραγε δεν θα προκαλούσε περιπαικτικά γέλια και δεν θα έλεγαν γι αυτόν πως με το να ανέβει επάνω, γύρισε με καταστρεμμένα τα μάτια και πως δεν αξίζει ούτε να προσπαθήσουν να πάνε πάνω ;
Και αυτόν που θα επιχειρήσει να τους λύσει και να τους ανεβάσει, αν τους δινόταν η ευκαιρία να τον πιάσουν και να τον σκοτώσουν δεν θα τον σκότωναν;

( Πλάτων , Πολιτεία Ζ, για τη βοήθεια στην νεοελληνική απόδοση εκδόσεις Κάκτος, Αθήνα 1992 )
Σημ. Ζητώ συγγνώμη απο τον "θείο" Πλάτωνα για την μετατροπή του διαλόγου σε μονόλογο.

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2009

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

( Σε συνέχεια των προηγούμενων αναρτήσεων )

ΣΕΝΑΡΙΟ :
Αυτοί που προωθούν την Νέα Τάξη Πραγμάτων σχεδιάζουν μια παγκόσμια δικτατορία.
Σκοπός τους η εκούσια παραχώρηση των ελευθεριών και δικαιωμάτων από τους ίδιους τους πολίτες.
Πρόσχημα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου η ασφάλεια των πολιτών.
Εργαλείο για την παραχώρηση των ελευθεριών των πολιτών η πρόκληση πανικού.


Το σενάριο αναφέρει ότι η παγκόσμια δικτατορία θα μεθοδευτεί μέσω αλλεπάλληλων τεχνιτών κρίσεων με σημαντικότερους υποψήφιους α) επιδημία β) διατροφική κρίση γ) φυσική καταστροφή δ) ενεργειακή κρίση ε) κρίση οικονομικού συστήματος.


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ :
Όλο το παραπάνω θα μπορούσε να μείνει σενάριο. Οι διεθνείς όμως εξελίξεις από τον Σεπτέμβριο του 2001 και μετά μας κάνουν να υποψιαζόμαστε ότι αυτά που συμβαίνουν δεν μπορεί να είναι όλα συμπτώσεις.
Οι διάφορες κρίσεις που εκδηλώθηκαν τα τελευταία χρόνια ήταν ελεγχόμενες και περιορισμένες ώστε να καταστεί δυνατή η εξαγωγή συμπερασμάτων ως αναφορά τον βαθμό αποτελεσματικότητάς τους ( αντιδράσεις πολιτών, κυβερνήσεων και ΜΜΕ ).

Να θυμηθούμε :
· Τρομοκρατικές επιθέσεις με αποτέλεσμα αντιτρομοκρατικούς νόμους με περιορισμό θεσμοθετημένων ελευθεριών των πολιτών.
· Δοκιμή επιδημίας. Η Γρίπη των πτηνών.
· Δοκιμή κρίσης τροφής. Έληξε ξαφνικά ενώ έγιναν εξεγέρσεις πληθυσμών, σύνοδοι των G8 και συζητήσεις στα ΜΜΕ
· Δοκιμή φυσικών καταστροφών. Τσουνάμι , Τυφώνας Κατρίνα που είχαμε και επέμβαση του στρατού.
· Δοκιμή ενεργειακής κρίσης. 147 δολάρια το βαρέλι πριν μερικούς μήνες, κάτω από 50 τώρα.
· Δοκιμή οικονομικής κρίσης. Αυτό που γίνεται τώρα με τις τράπεζες.
· Δοκιμή κατάρρευσης κράτους. Το παράδειγμα της Ισλανδίας που θεωρείτε από κοινωνική άποψη σαν μικρογραφία της Ευρώπης.
· Πρόβα κοινωνικής κρίσης. Αυτά που ζήσαμε στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, που γίνεται τώρα στην Αμερική.

Οφείλουμε να είμαστε υποψιασμένοι και έτοιμοι.


ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ : (προτάσεις)

Αναγνωρίζουμε τον εχθρό. Τα πώς, τα τι και τα γιατί.

Ενημερωνόμαστε από εναλλακτικές – ανεξάρτητες πηγές.

Αρνούμαστε το φόβο και τον πανικό.

Αναπτύσσουμε το αίσθημα της κοινότητας.

Συγκροτούμε δεμένες κοινωνικές ομάδες.Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

Ας μιλήσουμε για τους γήινους κατοίκους, τον πόνο και την συνυπευθυνότητα όλων μας για ότι συμβαίνει.

Δεν υπάρχει ηθική δικαιολογία όταν ένα πλάσμα υποφέρει.

Η άγνοια είναι ο λόγος που οι άνθρωποι αφήνουν να γίνονται ενέργειες που προκαλούν πόνο πάνω στην γη.
Γι' αυτή την έλλειψη επίγνωσης, δεν είναι τόσο υπεύθυνη η ανικανότητα κάποιου να ανακαλύψει τι συμβαίνει, όσο η επιθυμία να μην γνωρίζει γεγονότα τα οποία βαραίνουν την συνείδησή του.

Ένα διαφορετικό video για γερά στομάχια και ευαίσθητες συνειδήσεις .
http://video.google.com/videoplay?docid=-5165231031895551470

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2009

ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Κάποτε θεωρείτο συνωμοσιολογία . Τώρα που όλοι οι πρωτεργάτες και συνεργάτες το ομολογούν απροκάλυπτα γιατί δεν τους πιστεύουμε ;
Δ ι α β ά σ τ ε


Ο ίδιος ο Τζώρτζ Μπούς στην επίσημη ομιλία του περί νέας τάξης πραγμάτων είπε κατά λέξη: "We are coming to a New World Order. The 21st century is arriving like an Illumination of a thousand lights" (γνωστό Ιλλουμινατικό σύνθημα).

Γκόρντον Μπράουν – Πρωθυπουργός Μ.Βρετανίας. (11/11/2008). « Η διεθνής οικονομική κρίση δίνει τη μοναδική ευκαιρία για την δημιουργία μιας αληθινά παγκόσμιας κοινωνίας……. Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη κρατούν τα κλειδιά στη διαμόρφωση μιας νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων.»

Θεόδωρος Πάγκαλος (από ΕΘΝΟΣ της Κυριακής 30 Απριλίου 2006.) « Συνολικά η ιδέα της « παγκόσμιας διακυβέρνησης » έχει εδώ και καιρό πάψει να είναι μια ουτοπική αναφορά. Είναι μια συγκεκριμένη πολιτική προοπτική που ερευνάται από διπλωματικά επιτελεία και διανοούμενος στον κόσμο όλο…… Μόνη λύση, εμφανίζεται να είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου αντιπροσωπευτικού οργάνου διακυβέρνησης που θα διαθέτει κανόνες λειτουργίας, μηχανισμούς καταστολής και τιμωρίας αποτελεσματικούς και θα στηρίζεται στην συναίνεση των πέντε μεγάλων δυνάμεων που είναι : ΗΠΑ, Ρωσία, Ενωμένη Ευρώπη, Κίνα και Ινδία.»

Σιμόν Πέρες ,Αρχηγός του εργατικού κόμματος του Ισραήλ (Από ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, Τετάρτη 23 Ιουλίου 2003) Σύμφωνα με το σχέδιο του Πέρες, η περιοχή της παλιάς Ιερουσαλήμ με τα μνημεία που θεωρούνται ιερά για Εβραίους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, θα ονομαστεί παγκόσμια πρωτεύουσα και χρέη δημάρχου θα εκτελεί ο γ.γ. του ΟΗΕ. Το Ισραήλ διεκδικεί την Ιερουσαλήμ για πρωτεύουσα του κράτους, συμπεριλαμβανομένου και του αραβικού ανατολικού τμήματος της.

Όσο δεν καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο εχθρός και δεν τον κλειδώνουμε σαν στόχο θα μιλάμε κάθε φορά για τα παιδιά των Παλαιστινίων που σκοτώνονται, τα παιδιά των Αφγανών που σκοτώνονται, τα παιδιά του Ιράκ, τα παιδιά της Σερβίας, της Κύπρου κλπ.
Η αλήθεια είναι μία. Γι’ αυτόν τον εχθρό είμαστε όλοι αναλώσιμοι.

Και τελειώνω με κείμενο από τα πρωτόκολλα της Νέας Τάξης :
« Πόσο οξυδερκείς ήταν οι παλιοί σοφοί μας που μας έλεγαν ότι για να πετύχει κάποιος ένα σκοπό, δεν πρέπει να διστάσει ούτε μπροστά στα μέσα που θα χρησιμοποιήσει ούτε και στον αριθμό των θυμάτων που θυσιάστηκαν. »

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ " ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ "

Θα επιχειρήσω ένα σενάριο εξηγώντας γιατί γίνονται τα γεγονότα στην Παλαιστίνη.

 1. Το Ισραήλ για να πετύχει τον στόχο του χρειάζεται ειρήνη με τους Παλαιστίνιους. Από την στιγμή που δεν το έχει καταφέρει με διάλογο ή ανταλάγματα προχωρά σε στρατιωτική επιχείρηση με σκοπό μετά από αυτή να μην μπορεί να υπάρξει καμία αντίδραση από μέρος των Παλαιστίνιων. Το Ισραήλ θέλει να ελέγχει τα Ιεροσόλυμα χωρίς να έχει ανα πάσα στιγμή τον φόβο μιας Παλαιστινιακής Ιντιφάντα.
 2. Η Ελληνοορθόδοξη εκκλησία είναι εμπόδιο, γι' αυτό με κάποιο τρόπο πρέπει η Ελλάδα να χάσει τα Πατριαρχικά εδάφη στην περιοχή και ο Πατριάρχης τα δικαιώματα που έχει στους Αγίους Τόπους.
 3. Το Τέμενος του Ομάρ είναι εμπόδιο. Ένας σεισμός μετά την στρατιωτική επιχείρηση θα ήταν βολικός ώστε να καταρεύσει. Το Τέμενος του Ομάρ είναι χτισμένο πάνω στην θέση που βρισκόταν ο Ναός του Σολομώντα.

Σκοπός των κινήσεων αυτών είναι η οικοδόμηση του τρίτου ναού του Σολομώντος.

Θυμίζω μερικά γεγονότα :

 1. Ο ναός θεμελιώθηκε επισήμως το 2000 οπότε έγιναν τα πρώτα επεισόδια καθώς και η αρχή της νέας Ιντιφάντα των Παλαιστινίων.
 2. Στις 22 Ιανουαρίου 2004 η Πιστή Κίνηση Του Λόφου του Ναού έστειλε γράμμα στον Πάπα Ιωάννη-Παύλο ΙΙ στα οποία αναφέρει :" Εις το όνομα του Θεού του Ισραήλ, καλεισθε άμεσα να επιστρέψετε την Ιουδαϊκή Λυχνία του Νού και τα άλλα σκεύη του Ναού και τους θησαυρούς στα Ιεροσόλυμα, απαραίτητα για τον Ναό που σε σύντομο χρόνο πρόκειτε να αναγερθεί ...".
 3. Ο ραββίνος Μεΐκόβερ έχει κατασκευάσει ήδη όλα τα σκεύη του ναού εκτός απο αυτά του ιερού.
 4. Τα κομμάτια του ίδιου του οικοδομήματος του Ναού μεταφέρθηκαν στην Παλαιστίνη απο την Αμερική όπου κατασκευάσθηκαν έτσι ώστε να μπορεί να αναγερθεί ο Ναός σε τρείς ημέρες , σύμφωνα με την προφητεία.
 5. Η Τζερούσαλημ Πόστ στις 13 Ιανουαρίου 2005 λέει " Θα αρχίσουν οι Εβραίοι να λένε "ζήτω ο βασιλεύς". Σύμφωνα με μια ομάδα αποτελούμενη απο 71 εβραίους λογίους που συναντήθηκαν εκείνη την εβδομάδα στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ η ημέρα της στέψης του Μεσία - Βασιλέα του Ισραήλ πλησιάζει ( Ο βασιλέας αυτός θα χριστεί στον τρίτο ναό του Σολομώντα).

Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2009

ΕΥΤΥΧΩΣ !
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευτυχώς που το χιόνι έπεσε τα Χριστούγεννα στο Μέτσοβο, γιατί εάν έπεφτε στην Αθήνα τα ΜΜΕ πάλι θα μιλούσαν για την καταστροφή του κόσμου !!!

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2009

ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΦΑΡΜΑ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ


Ένα έγγραφο των Ιλλουμινάτων με τίτλο « Αθόρυβα όπλα για ένα Σιωπηρό πόλεμο » βρέθηκε το 1986 σε ένα αγορασμένο από δεύτερο χέρι υπολογιστή της ΙΒΜ. Έφερε την χρονολογία 1979. Θεωρείτε ότι περιέχει την τακτική της Ομάδας Bilderberg από το 1950. Είτε είναι αληθινό είτε όχι νομίζω ότι όλοι θα δούμε σε αυτό την σημερινή πραγματικότητα.


« Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι η απλούστερη μέθοδος εξασφάλισης ενός αθόρυβου όπλου και απόκτησης ελέγχου του λαού είναι να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασυντόνιστους και αδαείς όσον αναφορά βασικές αρχές του συστήματος από την μία, και από την άλλη συντηρώντας τη σύγχυση, την έλλειψη οργάνωσης και την διάσπαση της προσοχής τους με ασήμαντα θέματα.
Αυτό επιτυγχάνεται ως εξής :
1. Χαλαρώνοντας τις νοητικές τους λειτουργίες και υπονομεύοντας τις πνευματικές τους δραστηριότητες, παρέχοντας ένα χαμηλής ποιότητας πρόγραμμα δημόσιας εκπαίδευσης σε τομείς όπως είναι τα μαθηματικά, η λογική, ο σχεδιασμός και η οργάνωση συστημάτων και η οικονομία, και αποθαρρύνοντας την δημιουργικότητα και την επιδεξιότητα.
2. Δεσμεύοντας τα συναισθήματά τους, ενισχύοντας τη φιληδονία και την μαλθακότητα και εδραιώνοντας την υποταγή τους σε συγκινησιακές και υλικές δραστηριότητες με τους εξής τρόπους :
· Εξαπολύοντας αδιάκοπα ύβρεις και επιθέσεις ( νοητικός και συναισθηματικός βιασμός ), μέσω ενός καταιγισμού σεξ, βίας και πολέμων από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας – ιδιαίτερα τηλεόραση και εφημερίδες.
· Προσφέροντάς τους αυτά που επιθυμούν – σε υπερβολικό βαθμό – «σκουπίδια αντί για αληθινή σκέψη» και στερώντας τους αυτά που πραγματικά έχουν ανάγκη.
· Ξαναγράφοντας την ιστορία και τους νόμους και φέρνοντας τους ανθρώπους αντιμέτωπους με μια παραποιημένη πραγματικότητα και δημιουργία, ικανή να μετατοπίσει την σκέψη τους από τις προσωπικές τους ανάγκες σε περίτεχνα χαλκευμένες εξωτερικές προτεραιότητες. Οι προτεραιότητες αυτές αποδυναμώνουν το ενδιαφέρων τους και την δυνατότητα εντοπισμού των αθόρυβων όπλων της τεχνολογίας του κοινωνικού αυτοματισμού.
Γενικός Κανόνας : η σύγχυση αποφέρει κέρδος. Όση περισσότερη είναι η σύγχυση, τόσο μεγαλύτερο το κέρδος. Γι’ αυτό η καλύτερη προσέγγιση είναι να δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα και στην συνέχεια να προσφέρονται λύσεις.
Εν συντομία :
Μ.Μ.Ε. : κρατήστε την προσοχή των ενηλίκων μακριά από τα αληθινά κοινωνικά ζητήματα και αιχμαλωτίστε την σε ασήμαντα πράγματα.
Σχολεία : κρατήστε τα παιδιά μακριά από την αλήθεια των μαθηματικών, της οικονομίας, των νόμων και της ιστορίας.
Ψυχαγωγία : κρατήστε την ψυχαγωγία στο κατώτερο δυνατό επίπεδο.
Εργασία : δουλειά, δουλειά, δουλειά, χωρίς καθόλου χρόνο για σκέψη.

Πίσω στην φάρμα με τα ζώα.
( Επαναστάτης της συνείδησης, David Icke, Εκδόσεις Έσοπτρον, Αθήνα 1998)
SYNC ME @ SYNC GreekBloggers.com
 
www.e-referrer.com