Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΒΑΤΡΑΧΟΥ



Πείραμα.


Α) Τοποθετούμε ένα βάτραχο σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό. Αυτός πηδά αμέσως έξω από το νερό.
Β)Τοποθετούμε ένα βάτραχο σε μια κατσαρόλα με νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και αυξάνουμε σταδιακά την θερμότητα. Ο βάτραχος παραμένει στην κατσαρόλα και βράζει μέχρι θανάτου.


Αυτή είναι η τεχνική που χρησιμοποιούν οι παγκόσμιοι συνωμότες. Σχεδιασμός, υπομονή και σταδιακά βήματα που δεν γίνονται αντιληπτά. Η λογική αυτή εντάσσεται στην σχολή σκέψης που ονομάζεται συνωμοτική ή αναθεωρητική και ισχυρίζεται πως τα ιστορικά γεγονότα πραγματοποιούνται μετά από σχεδιασμό για αιτίες που δεν γίνονται γνωστές στους ανθρώπους.


Η σχολή σκέψης που έχουμε μάθει στο σχολείο ισχυρίζεται ότι τα ιστορικά γεγονότα γίνονται κατά τύχη και όχι για προφανείς λόγους.


Για να πραγματοποιηθεί μια συνωμοσία πρέπει να χρησιμοποιηθεί η αδυναμία της ανθρώπινης φύσης. Οι συνωμότες καλούνται να προκαλέσουν και να ελέγξουν τους ανθρώπους που βρίσκονται υπό το καθεστώς του εγωισμού, της αλαζονείας, της απληστίας, της μεγαλομανίας κλπ. Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή μιλάμε για την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων.


Ο σημερινός άνθρωπος είναι αφελής, δεν αναζητεί και δεν αναρωτιέται για τον κόσμο στον οποίο ζει. Είναι στενόμυαλος και δεν ακούει εναλλακτικές λύσεις στα γεγονότα. Η σκέψη του είναι πολωμένη σε μαύρο άσπρο και δεν μπορεί να δει μια πολύπλοκη πραγματικότητα. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι γίνεται μπροστά στα μάτια του. Παραμένει ανύποπτος και χωρίς κριτική σκέψη και θα προτιμήσει να καθίσει και να δει ένα αθλητικό γεγονός από το να συμμετέχει σε κάποια πολιτική ή κοινωνική διεργασία.


Η κατάστασή του είναι αποτέλεσμα διαφόρων τεχνικών που χρησιμοποιεί το σύστημα της ελίτ. Η παραπληροφόρηση ή τα ψεύδη που προωθούνται μέσω των ΜΜΕ παραπλανούν τον άνθρωπο, ενώ όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες του σχεδίου και έχουν απήχηση σε άλλους ανθρώπους τρομοκρατούνται, εκβιάζονται, δωροδοκούνται, ή δολοφονούνται.


Η πιο βασική τεχνική των συνωμοτών είναι :
Α) Δημιουργία ενός προβλήματος
Β) Ο κόσμος ζητά μια λύση
Γ) Παρουσιάζεται μια ψευδολύση που στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τα σχέδιά τους


Η γνώση είναι δύναμη μόνο που οι περισσότεροι άνθρωποι είναι βυθισμένοι στην άγνοια. Συμμετέχουμε όλοι σε αυτό το σύστημα κάνοντας τις κινήσεις που άλλοι ορίζουν για μας.


Και με την συγκατάθεσή μας βράζουμε σαν τον βάτραχο.

8 σχόλια:

busy bee είπε...

Πάρα πολύ καλή η ανάλυση και επί της ουσίας!:)
Αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα, λίγο θέλουμε για να βράσουμε...
Δείτε σχετικά και εδώ: http://manosbee.blogspot.com/2008/12/frog-story.html
Ωρα καλή!

ΕΥΑΝΔΡΟΣ είπε...

Φίλε Busi bee. Μάλλον έχουμε αφετηρία τα ίδια βιβλία. Συνέχισε. Έσεται ήμαρ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Ευστοχος παραβολικος λογος.
Συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου.

ΔΕΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Καλλιόπη είπε...

με φοβίζει πολύ η αλήθεια σου...
δίκιο έχεις δυστυχώς...

Not me είπε...

Δηστυχώς ο κόσμος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου..Το θέμα είναι τι κάνουμε για αυτό όσοι το βλέπουμε?
Είναι δυνατόν να ξυπνήσουνε όλοι?
Δουλική κοινωνία με σκυμμένο το κεφάλι λοιπόν...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑVATAR(ΦΩΤΟ);

SYNC ME @ SYNC GreekBloggers.com
 
www.e-referrer.com