Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣΚι όμως τα πράγματα είναι απλά.
Ακολουθώντας απλές συγκριτικές διαδικασίες μπορεί κάποιος να δει την συνολική εικόνα.

Διαβάζεις Ηράκλειτο, Πλάτωνα, Πυθαγόρειους, Ορφικούς, Νεοπλατωνικούς και μετά τα λόγια του Ιησού στην Καινή Διαθήκη, τον Μέγα Βασίλειο, τον Ιωάννη Χρυσόστομο , τον Γρηγόριο Ναζιανζηνό.
Συνεχίζεις με ομοιότητες και διαφορές Ελληνισμού, Ιουδαϊσμού και Ορθοδοξίας.
Τις εσωτερικές μάχες του Χριστιανισμού με Ιουδαΐζοντες και Ελληνίζοντες Χριστιανούς, τις διάφορες αιρέσεις τις αντιθέσεις των τελευταίων νεοπλατωνιστών και των πρώτων Χριστιανών.

Όλα είναι γραμμένα και σύμφωνα με την δική μου οπτική καταδεικνύουν μια συγκεκριμένη θέση. Την συνέχεια του ελληνικού πνεύματος μέσα στους αιώνες.
Ο Χριστιανισμός δεν είναι γέννημα του Ιουδαϊσμού. Ο Ιησούς δεν ήταν Εβραίος ( βρείτε πληροφορίες για την Γαλιλαία ) , το κήρυγμα του ήταν ελληνίζον και ερχόταν σε ρήξη με τις Ιουδαϊκές αντιλήψεις. Ο Χριστιανισμός υιοθέτησε Ελληνικές αντιλήψεις για τον Θεό, την ψυχή, την Σωτηρία, τον Λόγο, την Λατρεία, την Ηθική, την Θεολογία, την Μεταφυσική.

Η ομοιότητα της διδασκαλία του Ιησού και των Ελλήνων φιλοσόφων είναι συγκλονιστική, ενώ η Ορθοδοξία είναι η πιο ελληνική εκδοχή του Χριστιανισμού.

Μέσα μας κυλάει το γονίδιο της αμφισβήτησης και αυτό μας οδηγεί συχνά στην ιστορική μας διαδρομή σαν έθνος σε εμφυλίους πολέμους. Αυτό εκμεταλλεύονται σήμερα αυτοί που προσπαθούν να μας διχάσουν σε αρχαιόθρησκους και χριστιανούς.

Ας μην τους κάνουμε το χατίρι. Ο Έλληνας ήταν πάντοτε ευσεβής, φιλότιμος, φιλοπάτρις, και αναζητητής της αρετής.
Στον πόλεμο που μας γίνεται τώρα όλοι χρειάζονται και δεν πρέπει να μας χωρίζουν μικρές αποχρώσεις.

Αυτοί που γνωρίζουν μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας έχουν να την υποχρέωση να την μεταφέρουν και στους άλλους συνανθρώπους.

Και κάτι τελευταίο. Όσοι τον αγώνα αυτό έχουν ταχτεί να δώσουν δεν πρέπει το μίσος να τους οδηγεί αλλά η αγάπη, γιατί στο κάτω κάτω άνθρωπος είναι ο αντίπαλος και κάποιος από τους δύο μας έχει πλάνη .

Όσο για τους μη ανθρώπους έχουν γνώση οι φύλακες.

9 σχόλια:

Nefelovatis είπε...

Σε Πόλεμο είμαστε, αυτό μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας που μέσω του Λόγου και της Λογικής Κρίνει τα γύρω του τελούνται..

Και χρειάζεται η αγάπη και στον πόλεμο ακόμα… Μα όπως είπες όταν με Ανθρώπους έχουμε να κάνουμε… Και όχι με στείρες «ιδεολογίες» και μανίες απ’ το χρήμα και την απληστία εκπορευόμενες…

Καλό ξημέρωμα..

edelweiss είπε...

..Ο Έλληνας ήταν πάντοτε ευσεβής, φιλότιμος, φιλοπάτρις, και αναζητητής της αρετής..ας μην του κάνουμε το χατήρι Εύανδρε.

Καλό βράδυ

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ είπε...

Το συγκεκριμένο άρθρο μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.
Θερμά συγχαρητήρια!

zoro είπε...

Ο Χριστός δεν έχει σημασία τι είναι, που γεννήθηκε, ακόμα και αν γεννήθηκε. έχει σημασία ο λόγος Του. και τι όμορφη η Ελληνική γλώσσα, λόγος σημαίνει και αιτια! τώρα εφόσον δεχόμαστε ότι η αλήθεια μια είναι, φυσικό το βλέπω να έχει ειπωθεί από πάμπολλους που την γνώρισαν, είτε αυτοί είναι ειδωλολάτρες είτε μαύροι,κίτρινοι κλπ.
αυτοί που θέλουν να διαιρούν για να βασιλεύουν, εύκολα κολλάνε στη μια και μονη αλήθεια, μια διαφορετική ταμπέλα.
έτσι μας βάζουν να τσακωνόμαστε ώστε να δώσουμε στην αλήθεια το όνομα που θέλει ο καθένας να έχει.
μα η αλήθεια δεν έχει όνομα, ο θεός ο ίδιος δεν έχει όνομα, δεν το χρειάζεται!
όσο για πόλεμο, ναι είναι συνεχής και ανελέητος, μονο που ο αντίπαλος είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.
μου άρεσε η τελευταίa πρόταση, έχει πολύ ζουμί :)

kartson είπε...

Έφτασα τυχαία, στην εγγραφή σου,
ψάχνοντας για Εύανδρος.
Καλό μας ξημέρωμα!

Anemos είπε...

"Όσοι τον αγώνα αυτό έχουν ταχτεί να δώσουν δεν πρέπει το μίσος να τους οδηγεί αλλά η αγάπη"
Σωστό. Και είναι κάτι που πρέπει πρώτα οι Χριστιανοί να διδαχτούν και στη συνέχεια οι ρεβανσιστές εκ των εθνικών.

ΕΥΑΝΔΡΟΣ είπε...

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν αισιοδοξία. Πιστεύω στον άριστο πολίτη σαν στόχο που πρέπει να φτάσουμε όλοι μας. Άριστος πολίτης σημαίνει τίποτε ακραίο, μέση οδός, κατανόηση της αντίθετης άποψης. Ο σημερινός Έλληνας πατάει σε δύο βάρκες, τον αρχαίο ελληνικό φιλοσοφικό κόσμο και την Ορθοδοξία. Προερχόμαστε είτε το θέλουμε είτε όχι απο την πρόσμιξή τους.
Πως μπορεί να απορίπτει κάποιος αυτό απο το οποίο γεννήθηκε;
Ναί, να ασκήσουμε κριτική. Ναι να βρούμε τα λάθη. Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά.Όλοι μαζί. Όσοι Έλληνες είναι μέσα στην Ελλάδα αλλά και όσοι ειναι εκτός Ελλάδος.
Η γήινη κοινότητα χρειάζεται τις αρετές του πραγματικού Έλληνα.

elenius είπε...

EXEIΣ ΔΙΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ Σ'ΑΚΟΥΕΙ ...

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

SYNC ME @ SYNC GreekBloggers.com
 
www.e-referrer.com