Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ



Ανέκδοτο.
Ασθενής : Γιατρέ μου με πονάει το μάτι μου όταν πίνω τσάι.
Γιατρός : Δοκιμάσατε να βγάλετε το κουταλάκι από το φλιτζάνι;


Αυτό το παλιό ανέκδοτο νομίζω ότι αποδίδει την σύγχυση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα όλοι οι άνθρωποι. Ψάχνουμε τα αίτια των προβλημάτων μας μακριά από μας. Σε αυτόν τον πλανήτη φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από μας. Ο γείτονας που κατεβάζει το μεσημέρι τα σκουπίδια, ο οδηγός που έστριψε χωρίς να ανάψει φλάς, ο δημόσιος υπάλληλος που δουλεύει στην δημόσια υπηρεσία, οι Εβραίοι, οι Αμερικάνοι ….
Ζούμε σε μια εποχή ατομικής μοναξιάς, κοινωνικής διάσπασης και πνευματικής διάσπασης. Δεν ήταν δύσκολο λοιπόν για μια ομάδα πλουσίων να ελέγξει τις ιστορικές εξελίξεις και το μέλλων μας. Γνωρίζουμε το δίκτυο ελέγχου που έχει στηθεί γύρω μας. Γνωρίζουμε το σύστημα, στο οποίο είμαστε και εμείς είμαστε μέρος του.


Προφανώς είμαστε ευχαριστημένοι με την ζωή μας. Αν μας ενοχλήσει κάτι θα βγούμε στα κανάλια να το καταγγείλουμε, σε κάποια πορεία να διαδηλώσουμε, σε μια σελίδα στο διαδίκτυο να δηλώσουμε την αγανάκτησή μας. Ύστερα όλα καλά. Η ζωή κυλά ωραία, μέχρι να μας ενοχλήσει κάτι ….και πάλι από την αρχή. Όλα προγραμματισμένα όμορφα από το σύστημα. Καμιά κριτική σκέψη, καμιά ουσιώδης αντίδραση.

Αναρωτιέμαι συχνά, υπάρχει κάποιος που θέλει πραγματικά να αντιδράσει και να χτυπήσει το σύστημα εκεί που πονάει ; Εξηγούμαι, αντίδραση δεν σημαίνει σπάω βιτρίνες ή πετάω μολότοφ. Αυτές είναι κινήσεις που τις θέλει το σύστημα.

Ακόμα αναρωτιέμαι.

6 σχόλια:

D.Angel είπε...

Νομίζω ότι έχουμε παραδοθεί άνευ όρων καλέ μου!Προσπαθούμε να χωνέψουμε ότι δεν αλλάζει τίποτα σ αυτόν εδώ τον τόπο και απλά βουλιάζουμε στο βάλτο!!!
Τα φιλιά μου!

Not me είπε...

Δεν αντιδρά κανείς γιατί έχουμε πέσει όλοι με τα μούτρα στο κυνήγι της κοινωνικής καταξίωσης,της οικονομικής ευημερίας,αναγνώρισης κ.α.,είμαστε παγιδευμένοι και δεν πρόκειται κανείς να αφήσει την οικογενειακή/σπιτική θαλπωρή του.Άλλωστε έξω παραμονεύει η τρομοκρατία,ο αναρχικός,ο δολοφόνος κτλ.
Γεννηθήκαμε δούλοι και πολύ πιθανόν να πεθάνουμε το ίδιο.Μόνο που ο βούρδουλας και τα δεσμά είναι αόρατα/είναι στο μυαλό μας..

katerina είπε...

Και δυστυχώς σε όλες τις θέσεις κλειδιά της δημόσιας διοίκησης είναι τέτοια άτομα ..του προσωπικού τους συμφέροντος και της καρέκλας. Γι΄αυτό και δε λειτουργεί τίποτα στη χώρα μας. Εάν από αύριο όλοι αρχίζαμε από το πιο απλό πράγμα, να μαζέψουμε το σκουπιδάκι από το δρόμο και να τοπετάξουμε στον κάδο μέχρι να καταγγείλουμε μια κατάσταση που μας ενοχλεί,η κοινωνία μας θα ανέβαινε πολλά σκαλοπάτια..

παλ_Εύη είπε...

Κι εγώ έχω παρόμοιες απορίες! Μόνο που μάλλον θα ήταν καλύτερο να περάσουμε όλοι από αυτό το επίπεδο στο επόμενο, σε αυτό της προσπάθειας για αλλαγή όλων όσων απορούμε για την ύπαρξη τους. Γιατί αν αναρωτιούνται όσοι φαντάζομαι, μια πιθανή συλλογική αντίδραση τους θα βοηθούσε πολύ! Να σημειωθεί ότι ανήκω κι εγώ σε αυτή την κατηγορία των- μάλλον όχι και τόσο χρήσιμων- γκρινιάριδων.

Σταλαγματιά είπε...

Εγώ αναρωτιέμαι πότε θα γίνει,
Γιατί όλοι βλέπουμε, αγανακτούμε, υπομένουμε.
Αλλά όλα κάποτε τελειώνουν, ακόμη και η ανοχή !

Ανώνυμος είπε...

ολοι νιωθουμε αγανακτηση για αυτα που συμβαινουν σαυτη τη χωρα και σαυτο τον πλανητη γενικοτερα .αλλα το πως μπορουμε να αντιδρασουμε ειναι μεγαλο θεμα.πιστευω πως αυτο που σιγουρα μπορουμε να κανουμε ειναι να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι να αναθρεψουμε καλυτερα παιδια.να γινουμε αληθινοι πολιτες, ενεργοι .και σιγουρα να προσεχουμε τη ψηφιζουμε.ξερω πως αυτο ακουγετε πολυ απλοικο ισως και παιδιαστικο .η και αφελες και βολικο .αλλα ισως ειναι και το μονο εφικτο δεν πιστευω σε σωτηρες και θεαματικες αλλαγες.μονο που δεν ξερω αν υπαρχει χρονος και γυρισμος.εχω βαρεθει να ακουω ανθρωπους να λενε μεγαλα λογια να μιλουν για διαφορες συνωμοσιες και για αφυπνηση.και να μην βλεπουν τι γινετε διπλα τους μεσα στο ιδιο τους το σπιτι.να μην κανουν τιποτα για τον ανθρωπο που υποφερει ακριβως εξω απ την πορτα τους.ειμαι μια γυναικα εργαζομενη, μανα ,νοικοκυρα ,αποφοιτη μονο του λυκειου .ισως δεν εχω πολλα να πω και να δωσω στον κοσμο.αν ομως καθενας δωσει αυτο που του αρμοζει .ναι τοτε υπαρχει ελπιδα.

SYNC ME @ SYNC GreekBloggers.com
 
www.e-referrer.com