Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ


ΟΚ έγινε κατανοητό. Κανένας δεν έχει διάθεση να αγωνιστεί σήμερα. Αυτό σημαίνει είτε γιατί δεν συμφωνούμε στο ποιος είναι ο εχθρός, είτε γιατί διαψευσθήκαν οι ελπίδες μας ( αυτό αφορά παλαιότερες γενιές ), είτε γιατί θεωρούμε φυσιολογικό ότι συμβαίνει, είτε γιατί δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε μια τέτοια μάχη ( εγώ θα σώσω τον κόσμο ; ), είτε γιατί απλά δεν ήρθε η ώρα. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση κάποιοι να οργανώνονται αλλά να μην φανερώνονται.

Λοιπόν προχωράμε.

Μέσα στον εικονικό κόσμο που ζούμε κατασκευάζονται ψεύτικες ιστορίες που ακόμα και όταν αποδεικνύονται ότι είναι ψεύτικες συνεχίζουν να μεταδίδονται σαν να είναι αληθινές.

Πρώτη ιστορία. Ο άνθρωπος περπάτησε στην σελήνη. Θυμάστε την γνωστή ιστορία με τον Άμστρονγκ και την ιστορική φράση του. Πολλοί ειδικοί αποφάνθηκαν ότι το βίντεο που μας έδειξαν ήταν γυρισμένο σε στούντιο. Εντούτοις ακόμα και σήμερα μας μιλάνε για την πρώτη φορά που πάτησε άνθρωπος στην σελήνη.

Δεύτερη ιστορία. Το τσουνάμι. Κανένας δεν αντιλήφτηκε σεισμό πριν από το γνωστό τσουνάμι στον Ειρηνικό. Πολλοί άκουσαν όμως έκρηξη. Η επίσημη εκδοχή μιλάει ακόμα για σεισμό.

Τρίτη ιστορία και πιο σημαντική. Ο Ήλιος.
Επιστήμονες ανακοίνωσαν αποτελέσματα από παρατηρήσεις που έκανε ο δορυφόρος Soho ο οποίος κινείτε μεταξύ Ήλιου και Γής. Ό Ήλιος λένε είναι μια σιδερένια σφαίρα, ηλεκτρισμένη. Οι ηλιακές εκρήξεις που παρατηρούμε είναι ηλεκτρικές κενώσεις και η ενέργεια του Ήλιου είναι ηλεκτρική.
Μέχρι τώρα μας έλεγαν οι επιστήμονες ότι ο Ήλιος είναι μια σφαίρα πυρακτωμένων αερίων και ότι η ενέργειά του είναι πυρηνική. Δηλαδή ως τώρα οι επιστήμονες έκαναν λάθος ή κάποια δύναμη μετέτρεψε τον ήλιο; Τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η ανακάλυψη για τον πολιτισμό μας; Βέβαια οι τηλεοράσεις τα περιοδικά και τα λοιπά μέσα παραπληροφόρησης συνεχίζουν να λένε για υδρογόνο και πυρηνικές εκρήξεις κλπ.

Και ο κατάλογος συνεχίζεται .

Υ.Γ Ερώτηση επικαιρότητας. Γιατί φτιάχτηκε ταυτόχρονα με το CERN και δεύτερος επιταχυντής ; Λεφτά για πέταμα ή ετοιμάζουν κάτι που πρέπει να γίνει ( που δεν μας το λένε) , οπωσδήποτε;

9 σχόλια:

busy bee είπε...

Την καλησπέρα μου!
Μήπως όμως τελικά δεν προχωράμε,...η νομίζουμε ότι προχωράμε??
Πολλά ερωτηματικά μου δημιουργούνται γύρω από το "προχωράμε"!!:)
Ωρα καλή!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Τρελαίνομαι για κάτι τέτοια. Σχετικά με την Σελήνη γυρίστηκε και μια πολύ ωραία ταινία για το οτι όλα ήταν παραμύθι σε στούντιο. "Επιχείρηση Αιγόκερως" ή κάτι τέτοιο...

ΕΥΑΝΔΡΟΣ είπε...

Το Προχωράμε έχει κυρίως το νόημα του μοιραίου αλλά και το προσωπικό στοιχείο όπως το ορίζω εγώ.Υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις αλλά επειδή βρισκόμαστε μέσα στην ιστορία δεν τις αντιλαμβανόμαστε.
Το περίεργο με την υπόθεση της σελήνης είναι ότι δεν την πλησιάζουν οι διαστημικές αποστολές. Βλέπεις ακόμα και τώρα, νομίζω οι Κινέζοι, είπαν ότι θα κάνουν χαρτογράφηση απο ψηλά. Εκεί δεν κατεβαίνει κανείς. Σαν να υπάρχει απαγορευτικό.

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Καλησπέρα...ενδιαφέρον...

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Προχωράμε, δε λέω...αλλά ας μας ενημερώσει κάποιος πότε θα έρθει η στιγμή να βγάλουμε την όπισθεν...

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Μα, εδώ δεν προχωράμε, φίλτατοι. Ιπτάμεθα! Και μάλιστα προς το άγνωστο...

Τα σέβη μου.

Not me είπε...

Και πόσα άλλα ψέμματα ακόμα στο όνομα της παραπληροφόρησης θα ακούσουμε?
Γενικά δεν υπάρχει γνώση,αυτό σημαίνει πως πολλοί τρέχουν να "ανακαλύψουν" ή να "κατοχύρώσουν" την κάθε ιδέα ο καθένας για τον δικό του λόγο.Δυστήχώς οι λόγοι τις πιό πολλές φορές είναι η εξουσία και το χρήμα,οπότε ο ανταγωνισμός δεν επιτρέπει την ελεύθερη κοινωνική πρόοδο...

o geros είπε...

Το τρίπτυχό μου: Δοκίμασα (από ενδιαφέρον και ως η συνείδησή μου υπαγόρευε), πάλεψα (και ηττήθηκα από ένα σύστημα που με έβλεπε σαν ιό), παραιτήθηκα (έχοντας αφήσει τα χνάρια μου, άσχετα με το ότι ηττήθηκα)! Δε μπορώ να ξέρω τις απαντήσεις. Κουράστηκα όμως. Ο εαυτός μου με θέλει. Αν εσείς - όποιοι κι αν είστε - μπορείτε να κάνετε κάτι, θα είμαι μαζί σας...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

SYNC ME @ SYNC GreekBloggers.com
 
www.e-referrer.com