Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009

ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κάθε άνθρωπος δίνει κάποια στιγμή την μάχη του με την υποκριτική κοινωνία. Μετά από λίγο όμως κουρασμένος πέφτει σε απελπισία. Η απελπισία διαμορφώνει ένα κλίμα ματαιότητας που αποτελεί και έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της κοινωνικής απόκλισης ( ναρκωτικά, αλκοολισμός, χουλιγκανισμός, κλπ ). Η πλειοψηφία των ανθρώπων αναζητούν την φυγή από την πραγματικότητα, την διασκέδαση .Στο τέλος έρχεται η αδιαφορία.
Για τον αναζητητή της αλήθειας όμως υπάρχουν πάντοτε σηματοδότες στον δρόμο του.
Είναι βέβαιο ότι ο άνθρωπος περιορισμένος στην αντίληψη των τριών διαστάσεων και στο συγκεκριμένο περιβάλλον της γης έχει πλήρη άγνοια. Η αναγνώριση του « εν οίδα ότι ουδέν οίδα» είναι το πρώτο βήμα για το μονοπάτι της αλήθειας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει παραίτηση. Υπάρχει το επίπονο «γνώθι σε εαυτόν». Η διερεύνηση του εαυτού μας στο κόσμο και του κόσμου στον εαυτό μας. Αυτό είναι το δεύτερο βήμα. Η δική μας πορεία είναι μια πορεία παράλληλη με άλλων ανθρώπων. Λέει η συμβουλή « να φέρεσαι στους άλλους όπως θα θελες να σου συμπεριφέρονται και αυτοί». Γιατί «ουδείς εκών κακός». Αυτό είναι το τρίτο βήμα.
Η ακολούθηση των παραπάνω συμβουλών στο δύσβατο μονοπάτι της αρετής έχει σαν αποτέλεσμα την ηθική βελτίωση του ανθρώπου.
Η Ορθοδοξία προχωράει ακόμα ένα βήμα. Η «εν Χριστώ ζωή» έχει μοναδικό και απόλυτο στόχο την θέωση. Την ένωση δηλαδή με τον Θεό. Μέσα από την σχέση με τον Χριστό δημιουργείτε ανάπλαση του ανθρώπου και της κοινωνίας.
Για όλους μας υπάρχει η ανάγκη να γνωρίσουμε το θείο που υπάρχει μέσα μας να το αναπτύξουμε εσωτερικά και να το εκδηλώσουμε στην καθημερινή μας ζωή.


Εύχομαι αυτό το Πάσχα να υπάρξει πραγματική Ανάσταση για τον καθένα ξεχωριστά και για την κοινωνία συνολικά.
Καλή Ανάσταση συνοδοιπόροι.

10 σχόλια:

dreamer-angel είπε...

Eπίσης καλέ μου!Να περάσεις όμορφα!

Masterpcm.. είπε...

Καλή Ανάσταση και σε εσάς.
Υγεία και ευτυχία.

truth around us......... είπε...

mpika na sou euxitho kali anastasi

Αλέκα είπε...

Με την ευχή να περάσεις καλά

ΑΓΙΑΝΑΠΑ, Β´ - Απόσπασμα

[…] Δεν είναι αγέρας τούτος του Βαγιού
δεν είναι της Ανάστασης
μα είναι της φωτιάς και του καπνού
της ζωής της άχαρης.
Κάτω απ΄ τη γέρικη συκομουριά
στεγνός ο αγέρας γύρισε
οσμίζουνταν παντού φλουριά
και μας επούλησε.

Γ. Σεφέρης

Μαρία Έλενα είπε...

Καλή Ανάσταση εύχομαι
με υγεία και ευτυχία
Φιλάκια ...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

XΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΌΛΛΑ.

katerina είπε...

χρόνια πολλά!!!

ria είπε...

καλό μήνα!

και καλό τριήμερο!

Coccinella Septempunctata είπε...

Ουστ ρε φασιστα βρωμιαρη γαμω το χριστο σου. Ντροπη στις μανες σας ρε βρωμιαρηδες. Σας φανταζομαι ολους μαζι να βλεπετε Λιακοπουλο και να τον παιζετε.

Ανώνυμος είπε...

視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋

SYNC ME @ SYNC GreekBloggers.com
 
www.e-referrer.com