Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Στην Ελλάδα έχουμε την αίσθηση ότι υφιστάμεθα έναν πόλεμο. Αυτή η εντύπωση υπάρχει γιατί σε διαμάχες με τις γειτονικές χώρες ( Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία) δεν έχουμε την υποστήριξη που θα θέλαμε από τα άλλα κράτη ή τους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους οργανισμούς. Θα αναπτύξω παρακάτω μια συλλογιστική με αφορμή το γνωστό κείμενο του Κίσσιγκερ.

Τον Σεπτέμβριο του 1994 ο δρ. Χένρυ Κίσσιγκερ μιλώντας σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον σε τελετή βράβευσής του ενώπιον κορυφαίων στρατιωτικών, πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων της Αμερικανικής ελίτ, έκανε την εξής δήλωση:

Henry Kissinger: «The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East»
(Οι Έλληνες είναι αναρχικοί... και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή).

Ξέρετε ότι υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για τον αν είναι αληθινή αυτή η δήλωση (γιατί δεν μπορεί να βρεθεί το πρωτότυπο κείμενο ) και για την ακριβή ημερομηνία.
Ας υποθέσουμε για μια στιγμή ότι το κείμενο είναι αληθινό και ας θέσουμε μερικές θέσεις – ερωτήματα.
· Ο Κίσσιγκερ μίλησε σε παράγοντες της Αμερικανικής ελίτ. Υποψιαζόμαστε τι σημαίνει αυτό ( Νέα Τάξη Πραγμάτων)
· Το κείμενο που μας μεταφέρθηκε μπορεί να ήταν απόσπασμα ομιλίας που αναφερόταν και σε άλλες χώρες αλλά δεν το έχουμε υπόψη μας.
· Σε τέτοιες συναντήσεις δεν είναι εύκολο να υπάρχουν διαρροές άρα μπορεί να δόθηκε στην δημοσιότητα για παραπλάνηση.
· Η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει ξεκινήσει διαδικασίες ενάντια στις γλώσσες και τις θρησκείες όλων των λαών και σίγουρα υπάρχουν και άλλοι λαοί που αντιστέκονται και δεν πειθαρχούν. Γιατί αναφέρεται εδώ μόνο στους Έλληνες;

Νομίζω φίλοι μου ότι όλο αυτό είναι μια παραπλάνηση. Ένας ακόμα τρόπος να μένουμε στην φιλοσοφία της απραξίας του καφενείου και να αναφερόμαστε στο πόσο ένδοξους προγόνους έχουμε και τι φοβερός λαός είμαστε που και η παγκόσμια τάξη τα έχει βάλει μαζί μας. Ο στόχος είναι άλλος. Είναι η Ελληνική γλώσσα. Όχι με την αξία της ιστορικής και πολιτιστικής διαχρονικότητας, που έχει η γλώσσα ως κοινωνική συνοχή και συνέχεια του Ελληνικού Έθνους αλλά με την
γλώσσα ως δύναμη.

Θυμηθείτε φίλοι μου τι λέμε κάθε φορά που διαβάζουμε μια πρόταση από ένα αρχαίο κείμενο. "Καλά αυτοί οι αρχαίοι φιλόσοφοι τα έχουν πει όλα".
Τα έχουν πει όλα.

Αν όντως τα έχουν πει όλα, θα αφήσουν οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης να έχει πρόσβαση στην δύναμη της γνώσης ένας ολόκληρος λαός. Σκεφτείτε ότι ένας μέσος Έλληνας πολίτης που έχει μια στοιχειώδη μόρφωση, με τα λίγα αρχαία που έμαθε στο σχολείο, μπορεί να διαβάσει και να κατανοήσει άνετα κείμενο που με δυσκολία διαβάζει ένας καθηγητής πανεπιστημίου του εξωτερικού. Αυτός νομίζω ότι είναι ο λόγος που τα διάφορα συστήματα εκπαίδευσης που εφαρμόζονται στην Ελλάδα μας δημιουργούν μια απέχθεια συνολικά για την Ελληνική γλώσσα. Οι Έλληνες είναι επικίνδυνοι γιατι παρόλο που βρίσκονται σε λήθαργο μπορούν ανα πάσα στιγμή να έρθουν σε επαφή με αυτή την γνώση. Γνώση που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες της Ν.Τ.Π.
Στόχος η απομάκρυνσή μας από την πηγή της γνώσεως. Εμείς οι Έλληνες έχουμε το κλειδί και πρέπει να φροντίζουμε αυτή η πόρτα να μένει ανοιχτή για όποιον θέλει να την διαβαίνει. Το κάνουμε; Μήπως ξεχάσαμε την αποστολή μας; Μήπως παραδόσαμε το κλειδί σε άλλους και αναπολούμε τώρα τα παρασμένα μεγαλεία;

Αν υποθέσουμε για μια στιγμή, ότι η παραπάνω υπόθεση είναι αληθής, πια πιστεύεται ότι πρέπει να είναι η πράξη αντίστασης από όλους μας;
Καφενείο ή …….

5 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Το αν ειπωθήκανε αυτά τα λόγια ή όχι από τον ακατανόμαστο λίγη σημασία έχει. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι υπάρχει συντονιμένη προσπάθεια ένθεν και ένθεν με στόχο την απομάκρυνσή μας από την πηγή της γνώσεως.
Χρ.Τόμπουλος

D.Angel είπε...

Πρώτα πρέπει να ξυπνήσουμε απ τον λήθαργο και να συντονιστούμε.Μετά όλα τ'άλλα...

Άνεμος είπε...

Dreamer διαφωνώ. Ποτέ δε θα συντονιστούμε αν πρώτα δεν έρθουμε σε επαφή όχι μόνο με την πηγή της γνώσης αλλά και με τις αιτίες του αφανισμού της.

minoas είπε...

Μια που μιλάτε για αντίσταση, ό,τι καλύτερο έχει γραφτεί πρόσφατα γι' αυτήν:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Νίκος Χιδίρογλου
Εκδόσεις Ερωδιός (τηλ. 2310 282782)
Δελτίο Τύπου

Ελλάδα, σωτήριο έτος 2020 μ. Χ. Η επικράτηση μιας κάστας πολιτικών που πρεσβεύουν ένα κράμα νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών ιδεοληψιών, έχει αλλάξει ριζικά το πολιτικό τοπίο. Η πολιτισμική ομογενοποίηση λυγίζει τις αντιστάσεις του μέσου πολίτη, οδηγώντας τον στην αδράνεια. Η χαλάρωση των ηθών και η εφαρμογή των θετικών διακρίσεων, οδηγούν στην απόλυτη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και φέρνουν την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού. Η πολυπολιτισμική κοινωνία, δείχνει να λυγίζει κάτω από το βάρος των ανομιών της και των αφύσικων και ανήθικων συμβάσεών της. Όμως, κάποιοι υπολόγιζαν χωρίς τη νεολαία, που ξεσηκώνεται, αντιδρώντας στο γκρέμισμα των εκκλησιών και στην εξάλειψη κάθε τι του ελληνικού. Οι παλιοί τρόποι κερδίζουν οπαδούς και ο λαϊκός αυθορμητισμός επιστρέφει και ξεσπά, απειλώντας ως ασταμάτητος χείμαρρος το σύστημα, που κλυδωνίζεται. Την ίδια ώρα, ο πολιτικός ριζοσπαστισμός εξαπλώνεται και κερδίζει τις καρδιές και την ψυχή των νέων, των απόκληρων και των περιθωριοποιημένων, αλλά και όσων αδυνατούν να συμβιβαστούν με την κοινωνική εξαχρείωση και αναζητούν όραμα και ελπίδα. Ο ήρωάς μας, έχοντας βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ, δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει. Από πετυχημένος επαγγελματίας και ομοτράπεζος του συστήματος, καταλήγει δραπέτης και άστεγος, ζώντας προσωρινά μια άσκοπη καθημερινότητα. Όμως, ξυπνάει από το λήθαργο, μαζεύει τα κομμάτια του και οργανώνεται στις γραμμές της «Μάχης», πολεμώντας για την Ελευθερία και γράφοντας το προσωπικό του έπος.

Aparatiriti είπε...

Xairete. Epeidi eisai follower tou blog mou (Εναλλακτική Επικοινωνία) i8ela aplws na sou pw oti alla3a URL (to palio 8a to afiso na katargi8ei mono tou logw provlimatwn sindesis): http://enallaktikiepikoinonia.blogspot.com/ . Na sai kala...

SYNC ME @ SYNC GreekBloggers.com
 
www.e-referrer.com